Κράτος που προστατεύει τρομοκράτες η Γαλλία

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τον Επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δείτε το εδώ) και έχει τον τίτλο:

Δικαιοσύνη και Θεμελιώδη Δικαιώματα
Προστασία, δικαιώματα και δικαιοσύνη για τους πολίτες της ΕΕ

…Οι πολίτες έχουν έννομη προστασία σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, και οι εγκληματίες μπορούν να διώκονται πέραν των συνόρων της χώρας τους και να εκδίδονται σε αυτή, χάρη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψηςEN•••. Οι δικαστικές αρχές συνεργάζονται μέσω της Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EurojustEN) για να εξασφαλίζουν ότι οι νομικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε μία χώρα της ΕΕ αναγνωρίζονται και εφαρμόζονται σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφαλίζει την ομοιόμορφη εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ σε όλα τα κράτη μέλη, και διευθετεί νομικές διαφορές ανάμεσα στις εθνικές κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να προσφεύγουν σε αυτό πολίτες, επιχειρήσεις ή οργανισμοί εναντίον ενός οργάνου της ΕΕ που ενδεχομένως έχει παραβιάσει τα δικαιώματά τους.

Η ΕΕ εργάζεται για να βελτιώσει την εσωτερική ασφάλεια μέσω της συνεργασίας σε θέματα επιβολής του νόμου, διαχείρισης των συνόρων, προστασίας των πολιτών και διαχείρισης καταστροφών. Μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει δράση κατά του οργανωμένου εγκλήματος και βοηθά τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις να συνεργάζονται καλύτερα μέσω της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Ευρωπόλ)EN.

Κούφια λόγια και ανούσιες μεγαλοστομίες αποδεικνύονται όλα αυτά στην περίπτωση της Γαλλίας. Στην Γαλλία ΄κυριαρχεί η καταπάτηση όλων των παραπάνω και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το «Κοινοτικό Κεκτημένο» αλλά και κάθε είδους δίκαιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου απέρριψε οριστικά το αίτημα έκδοσης δέκα Ιταλών τρομοκρατών που ζουν εδώ και πολλά χρόνια σε γαλλικές πόλεις.

Η Γαλλία είναι ένα κράτος με ζοφερό παρελθόν στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Αρκεί μόνον να θυμηθούμε τη 17 Νοέμβρη, τον Σαρτρ, τη «Liberation», τον Πάμπλο, τον Γιωτόπουλο. Οι Έλληνες έχουμε πολλά να θυμόμαστε. Και μας τα θύμισε όλα αυτά η Γαλλία διότι παρά το κακό παρελθόν συνεχίζει να είναι εκείνο το αριστερό κράτος που την περίοδο του ψυχρού πολέμου αποχώρησε από το ΝΑΤΟ (1966,) ενώ και κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο αμυντικό σύμφωνο ήταν η πρώτη δυτική χώρα (το 1964) που εγκαινίασε πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Και μας θυμίζει αριστερό παρελθόν της και την εμπλοκή της στην τρομοκρατία με τον χειρότερο τρόπο. Με το οριστικό «όχι» της Γαλλίας του Μακρόν στην έκδοση των δολοφόνων τρομοκρατών των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Πιο συγκεκριμένα: Την Τρίτη 28 Μαρτίου το γαλλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση έξι μελών των Ερυθρών Ταξιαρχιών και άλλων τεσσάρων μελών αριστερών ένοπλων οργανώσεων, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκαν από τα ιταλικά δικαστήρια σε διαφορετικού βαθμού ποινές -συμπεριλαμβανομένης της ισόβιας κάθειρξης- για θανάσιμα εγκλήματα.

Πρόκειται για διαβόητους εγκληματίες 8 άνδρες και 2 γυναίκες. Τους Τζόρτζιο Πετροστεφάνι (68 ετών), Έντσο Καλβίνι, Ναρτσίζο Μανέντι (65), Τζοβάνι Αλιμόντι (66), Ρομπέρτα Καπέλι, Μαρίνα Πετρέλα (67), Σέρτζιο Τορνάγκι (63), Μαουρίτσιο Ντι Μάρτσιο (62), Ραφαέλε Βεντούρι (70) και Λουίτζι Μπεργκαμίν (72).

Από δολοφόνος ”κοινωνική λειτουργός”

Ένα από τα πιο επικίνδυνα καταζητούμενα πρόσωπα είναι η Μαρίνα Πετρέλα, η οποία έχει καταδικαστεί ισόβια στην Ιταλία για τη δολοφονία του αστυνομικού Σεμπαστιάνο Βίντσι, για την απαγωγή και αιχμαλωσία ενός δικαστή και τέσσερις ακόμα ένοπλες επιθέσεις.

Η Πετρέλα έφτασε στη Γαλλία το 1993 και όχι μόνον την προστάτευσε το γαλλικό κράτος αλλά βρήκε και δουλειά σε προαστιακό δήμο ως κοινωνική λειτουργός!

Το 2021 η εφημερίδα Le Monde συνέλεξε υπογραφές για τη μη έκδοσή της. Μεταξύ όσων υπέγραψαν ήταν η σκηνοθέτις και ηθοποιός Βαλέρια ΜπρούνιΤεντέσκι, οι επίσης σκηνοθέτες Κώστας Γαβράς και Ζαν – Λικ Γκοντάρ, ο συγγραφέας Εντουάρ Λουί, η designer Agnès B. και ο Ιταλός συγγραφέας Ερι Ντε Λούκα που συμμετείχε ο ίδιος σε συναφείς ομάδες. Η Πετρέλα πάντως δεν δήλωσε ποτέ μεταμέλεια.

Η Γαλλία επέλεξε να κρύβει δολοφόνους που έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή

Το δικαστήριο αρνήθηκε επίσης να εκδώσει τον Τζόρτζιο Πετροστεφάν, έναν ειδεχθή εγκληματία της αριστερής ομάδας Lotta Continua. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία του αρχηγού της αστυνομίας του Μιλάνου Λουίτζι Καλαμπρέσι το 1972 και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκιση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας πυροβολήθηκε τρεις φορές από πίσω ενώ πήγαινε προς το αυτοκίνητό του. Η δολοφονία του ήταν ένα από τα πιο διαβόητα εγκλήματα της αριστερής τρομοκρατίας που αιματοκύλησε την Ιταλία.

Πριν από το θάνατό του, ο Λουίτζι Καλαμπρέσι είχε ηγηθεί της ανάκρισης του Giuseppe Pinelli, ενός ύποπτου αναρχικού, σχετικά με τη βομβιστική επίθεση του 1969 σε τράπεζα του Μιλάνου που σκότωσε 17 άτομα.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Ιταλός δημοσιογράφος Μάριο Καλαμπρέσι (γιός του αστυνομικού διευθυντή που δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες) δήλωσε: «οι δικαστές αιτιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας ότι η έγκριση της έκδοσης θα προκαλούσε μια δυσανάλογη ζημιά στους δέκα καταδικασθέντες. Σκεφθείτε όμως τη δυσανάλογη ζημιά που προκάλεσαν όσοι δολοφόνησαν πατεράδες και συζύγους, αθώους οικογενειάρχες. Κανείς τους δεν πρόφερε ούτε έναν λόγο μεταμέλειας, αλληλεγγύης ή αποκατάστασης». Η οικογένεια του Καλαμπρέσι εξέφρασε την απογοήτευσή της τονίζοντας ότι η Γαλλία επέλεξε να κρύβει δολοφόνους που έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.

“A crowd following Italian police superintender Luigi Calabresi’s coffin during his funeral. Milan, 20th May 1972 (Photo by Walter Mori/Mario De Biasi\Mondadori via Getty Images)”

«Ρωτώ τη Γαλλία, τι θα γινόταν αν το ίδιο πράγμα είχε συμβεί αντίστροφα με τα θύματα του Μπατακλάν;», λέει ο Ρομπέρτο Ντέλα Ρόκα, επιζών των επιθέσεων των Ερυθρών Ταξιαρχιών και πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Θυμάτων Τρομοκρατίας.

Ο Αντριάνο Σαμπαντίν, του οποίου ο πατέρας —κρεοπώλης— σκοτώθηκε το 1997, είπε ότι ήταν «αηδιασμένος» από την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου. «Ας μας πουν οι δικαστές: ποιοι είναι οι ένοχοι; Έχουν νεκρούς στη συνείδησή τους», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Όχι 10 αλλά 300 μαρξιστές τρομοκράτες προστατεύονται από το γαλλικό κράτος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας, Κάρλο Νόρντιο, είπε ότι η Ιταλία «έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της» για να άρει τα πολιτικά εμπόδια που καθοδηγούσαν τη γαλλική πολιτική που επέτρεπε στους τρομοκράτες να ζουν ελεύθερα στη Γαλλία.

Το 2021 Δικαστήριο του Παρισιού είχε επίσης αποφανθεί κατά της έκδοσής των τρομοκρατών αλλά είχε ασκηθεί έφεση . Η απόφαση της Τρίτης από το Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι η τελική γαλλική νομική απόφαση για την υπόθεση που διαρκεί δεκαετίες.

Η αντίσταση των γαλλικών αρχών στη φυλάκιση των Ιταλών ήταν από καιρό ένα ακανθώδες ζήτημα μεταξύ Παρισιού και Ρώμης.

Στη Γαλλία έχουν βρει κρυσφήγετο περίπου 300 τρομοκράτες.

Με τα χρόνια, η Ιταλία έχει ζητήσει την έκδοση περίπου 200 καταδικασμένων τρομοκρατών που βρίσκονται στη Γαλλία.

Οι εγκληματίες δολοφόνοι ζουν προστατευμένοι στη γαλλική επικράτεια, χάρη στο ”δόγμα Μιτεράν

Το ”δόγμα Μιτεράν”

Σύμφωνα με την πολιτική της δεκαετίας του 1980, γνωστή ως «δόγμα Μιτεράν», που πήρε το όνομά της από τον τότε μαρξιστή Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν, η Γαλλία είχε δεσμευθεί να μην εκδώσει τους τρομοκράτες που είχαν κόψει τους δεσμούς με το παρελθόν!

Δηλαδή δολοφονούσες όποιον ήθελες, πήγαινες στη σοσιαλιστική Γαλλία, έλεγες εγώ τώρα ξέκοψα και ζούσες ελεύθερος και ωραίος!

Το 1981 η κυβέρνηση Μιτεράν είχε έρθει σε ρήξη με την τότε ιταλική κυβέρνηση Σπαντολίνι επειδή προσέφερε άσυλο στα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στις σημερινές ιταλικές αρχές, η Γαλλία, αν και επέμεινε στη δικαστική συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, δικαιολογώντας την άθλια απόφαση δήλωσε ότι «έχει περάσει πολύς καιρός» από τα διαπραχθέντα εγκλήματα!

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Corriere della Sera, «η απόφαση αυτή αποτελεί ήττα για τις ιταλικές αλλά και για τις γαλλικές αρχές, οι οποίες είχαν δώσει το “πράσινο φως” στις 27 Απριλίου του 2021 για τη σύλληψη των δέκα πρώην τρομοκρατών, με την επιχείρηση “κόκκινες σκιές”».

Ακόμα και πηγές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία χαρακτήρισαν την απόφαση της μη έκδοσης «ασεβή απέναντι στη μνήμη των θυμάτων». Παρόμοια σχόλια ανήρτησαν στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι (Forza Italia) και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. «Νομίζαμε ότι το Δόγμα Μιτεράν είχε καταργηθεί. Όμως ισχύει ακόμα» έγραψε.

Το γαλλικό δικαστήριο δικαιολόγησε την απόφασή του υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη των “πρώην” τρομοκρατών.

Οι υποσχέσεις του Μακρόν

Όταν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε για το θέμα τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο Μακρόν σχολίασε ότι «αυτοί οι άνθρωποι, που εμπλέκονται σε εγκλήματα με αίμα, αξίζουν να δικαστούν στην Ιταλία».

Έπειτα από μήνες μυστικών διαβουλεύσεων, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε αποφασίσει την άνοιξη του 2021 να υποστηρίξει την εκτέλεση των αιτημάτων έκδοσης που είχαν ανανεωθεί πρόσφατα από την Ιταλία.

Προς γενική κατάπληξη η χθεσινή απόφαση των γαλλικών δικαστικών αρχών δίνει οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις της Ιταλίας. Οι τρομοκράτες ζουν ελεύθεροι και επιπλέον έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη μερίδας των ΜΜΕ στα οποία άλλωστε εμφανίζονται να αρθρογραφούν.

Ο Μακρόν περιέπαιξε την Ιταλία.

«Είναι ντροπή. Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «κρατάει τρομοκράτες που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή στην Ιταλία» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι (Λέγκα/ID)

Ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Nordio, δήλωσε ότι η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων «εκείνης της αιματηρής εποχής, που περίμεναν για χρόνια μαζί με ολόκληρη τη χώρα την απάντηση από τη γαλλική δικαιοσύνη».

Συμπεράσματα

Κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου η Γαλλία διαφοροποιήθηκε από τη Δύση, αποχώρησε από το ΝΑΤΟ και συνεργάστηκε με τη σοβιετική Ρωσία και την Κίνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προστάτευε αριστερές τρομοκρατικές ομάδες υπεύθυνες για πολυάριθμες δολοφονίες και απαγωγές και παρέδιδε μυστικά στη σοβιετική Ρωσία δυτική τεχνολογία. Μετά την πτώση της σοβιετικής ένωσης συνέχισε να παραδίδει δυτική τεχνολογία στη Ρωσία. Όλως ενδεικτικώς αναφέρουμε την ευρέως γνωστή υπόθεση της παρολίγον παράδοσης σύγχρονων αποβατικών ελικοπτεροφόρων κλάσης Μιστράλ. (Δείτε και εδώ). Ο πρόεδρος Μακρόν δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι ‘‘το ΝΑΤΟ είναι νεκρό”.

«Η Ρωσία δεν πρέπει να ταπεινωθεί» δήλωνε ο Μακρόν ενώ συνομιλούσε με τον Πούτιν για «εγγυήσεις ασφαλείας» εξοργίζοντας τους δυτικούς συμμάχους (Δείτε και εδώ)

Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε τον πόλεμο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Ο πόλεμος δεν είναι πλέον ψυχρός αλλά αντίθετα όπως δείχνουν τα πράγματα είναι πολύ πιθανόν να γενικευτεί. Όλοι παίρνουν θέση και ταυτόχρονα εξοπλίζονται με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα.

Η Γαλλία παρόλα αυτά αν και ανήκει πλέον στο ΝΑΤΟ, από το 2009, και στην ΕΕ διαφοροποιείται και πάλι. Η απόφασή της να μη συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να απορρίψει το δίκαιο αίτημα των ιταλικών αρχών για έκδοση των τρομοκρατών δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μικρής σημασίας.

Οι ΗΠΑ το έχουν αντιληφθεί

Η Γαλλία δεν έχει πλέον καμία επιρροή στην Αφρική. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να καλύψουν το στρατηγικό κενό που είχαν αφήσει στην Αφρικανική Ήπειρο το οποίο έχουν σπεύσει να καλύψουν η Κίνα και η Ρωσία. Δείτε και εδώ

Τελευταία εξέλιξη ήταν η συμφωνία AUKUS με την οποία έθεσαν τη Γαλλία εκτός Ινδο-Ειρηνικού ωκεανού. Δείτε και εδώ

Η επιρροή της αριστεράς στην Γαλλία είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχει τομέας του κράτους που να μην έχει διαβρωθεί. Ως εκ τούτου η Δύση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα η οποία έχει υπογράψει «αμυντική συμφωνία» (δείτε εδώ) και έχει λάβει υποσχέσεις, οι οποίες πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι είναι άνευ αντικρίσματος.

Ένα κράτος που προστατεύει τρομοκράτες πώς ονομάζεται;

πηγές

bbc.com

apnews.com

breitbart.com

euractiv.gr

athensvoice.gr

ethnos.gr

iefimerida.gr

elladakosmos.gr

Κοινοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights